28 tammikuuta 2015

Luunhakureissussa


Päivän pitkän lenkin määränpäänä oli tänään lemmikkieläinliike. Ei olla vähään aikaan liikuttu oikeasti vilkkaissa paikoissa ja Luckyn olisi aina tasaisin väliajoin hyvä päästä totuttelemaan myös ihmispaljouteen. Sen kanssa on kuitenkin nykyään jo suhteellisen helppo liikkua vilinässä, vaikka kyllä sitä vieläkin saa olla silmät selässä koko ajan. 

Suunnattiin siis uusia teitä ja lenkkipolkuja pitkin Puotinharjun Mustiin & Mirriin, jossa Luckyn kanssa jo kerran aiemmin ollaankin vierailtu. Liike on kivan tilava ja henkilökunta mukavaa - myös koirat otetaan aina ihanasti vastaan. Taas kerran huomaa, mikä on tässä bisneksessä oikeasti tärkeää - ketjun hinnat nimittäin eivät todellakaan ole sieltä halvimmasta päästä,  päin vastoin. Halvempia vaihtoehtoja löytyisi lähialueilta pilvin pimein. 

Kun viimeviikolla hehkutin sitä naksutinta maasta taivaisiin, tajusin, että siitä voisi olla hyötyä myös ulkona. En ymmärrä, miksen ole ajatellut sitä aiemmin. Sen avulla on suunnattoman paljon helpompi palkita oikeaa käyttäytymistä epämääräisen namien viskomisen sijaan! Esimerkiksi tämän päivän lenkki sujui todella hienosti naksutellessani ihmisiä ohittaessamme, koirien läheisyydessä, pysähtyessämme liikennevaloihin, hienosti käyttäytymisestä kaupassa. Se sujui jopa paikoissa, missä epäilin ettei Lucky ehkä edes söisi nameja. 

Mustissa & Mirrissä kierreltiin ja haisteltiin ja katseltiin ympärillemme hyvä tovi. Yhtä mukavaa myyjääkin päästiin moikkaamaan. Visiitti sujui omasta mielestäni tosi hyvin ottaen huomioon, että porukkaa ravasi paikalla aika mukavasti. Vähän jotkut hyllyn takaa yhtäkkiä ilmestyneet miehet pelottivat, mutta naksuttelulla selvittiin siitäkin ja haukkuminen saatiin katkaistua tosi nopeasti. Vähän yllättäen eniten kierroksia Luckylle nostatti kauppaan tullut paimenkoira, enkä oikein päässyt selvyyteen kohtauksen syystä. Intoa, pelkoa vaiko vain tilanteen aiheuttaman stressin purkautumista? Lenkillä kun tuo ei koskaan edes reagoi muihin koiriin ja treenataankin ihan sujuvasti usean koirakon kanssa samassa tilassa. No, otappa noista selvää :-D

Reissun saldona kotiutui ylihintainen putkiluu (paras kalvaa sitä piiiitkään ja hartaasti!), iso kasa koulutusnameja ja neonvihreitä kakkapusseja. Kauppakierrosta voi siis myös kutsua suhteellisen turhaksi törsäysreissuksi, mutta itselle siitä jäi hyvä fiilis. On kiva huomata, että pärjätään nykyään vaikeassakin ympäristössä hyvin ja että edistystä kyllä tapahtuu koko ajan, vaikken sitä aina huomaakaan. Lenkki kävi myös erittäin hyvästä aktivoinnista - Lucky on maannut raatona sohvalla tasan koko illan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti