22 huhtikuuta 2015

Suunnitelmissa kesä

Huhtikuu alkaa pian vetää viimeisiään ja kesä sitä mukaan tehdä tuloaan. Kelit lämpenevät, illat pitenevät ja vihreys ottaa vallan. Oma kesä näyttää näillä näkymin aika työntäyteiseltä, työharjoittelu mediatalossa tulee rajoittamaan menemisiä entistä enemmän ja kesän menoja saa todennäköisesti suunnitella uudella tavalla. Hauskaa tottakai, mutta samalla Luckyn kannalta haasteellista.

Ulkona olemisen kulta-aikaa kun oikeasti haluaisi hyödyntää. Puistoissa istuskelut, terassikaljat, kaupungin yölliset kesäkadut, Suomenlinnan piknikit, biitsihengailut, parvekebileet. Mikäli nämä kaikki kesäviihteet on toimitettava työn ohella, on koiranomistajan paras löytää koirankestävä arki. Toisin sanoen koiran olisi pärjättävä joukon jatkeena milloin missäkin. Meillä tähän on vielä vähän matkaa. 

Edelliskesän tunnelmia. 

Vaikka ulkona liikkuminen on viime vuotiseen verrattuna helpottunut huomattavasti ja Lucky pärjää mukana yleisillä paikoilla päivä päivältä paremmin, ei se citykoiran arki vieläkään mitään ruusuilla tanssimista ole. Uudet tilanteet jännittävät, uudet ihmiset jännittävät. Niille ehkä haukutaan tai sitten ei. Fiiliksestä riippuen. Mutta toisin sanoen ennakoiminen on hankalaa, kuten myös harjoitteleminen. Kuitenkin ollaan päästy ulkona liikuttaessa niin pitkälle, että herkut maistuvat lähes aina ja että Luckyn huomion yleensä saa käännettyä itseensä tilanteessa, kuin tilanteessa. 

Nyt olisi siis aloitettava kevään kestävä intensiivinen totutteluprojekti. Esimerkiksi niinkin arkinen asia, kuin yleisellä paikalla paikallaan olo, on Luckylle hankalaa ja vierasta. Pitäisi siis treenata rauhoittumista muualla, kuin kotona. Se olisi kuitenkin tärkein peruspilari mutkattomaan yhdessäoloon liikenteessä. Ajattelin nyt aloittaa nämä harjoitukset ihan perinteisestä penkillä/nurmikolla istuskelusta. Mennään lenkillä hetkeksi istumaan johonkin, aluksi tietty rauhalliseen, paikkaan odottelemaan ja syömään nameja, kunnes Lucky pääsee rauhallisempaan mielentilaan. Ensin lyhyitä pätkiä. Sitten pikku hiljaa lisätään häiriöitä ja pidennetään aikaa, siirrytään erilaisiin ympäristöihin ja tilanteisiin. 

Omasta mielestäni tämä ainakin vaikuttaa perinteisen toimivalta siedätysprojektilta, mutta tietysti sen sitten harjoitellessa vasta voi todeta oikeasti toimivaksi. Ajattelin päivittää täällä miten treenit edityvät ja myös päivittää pari välitavoitetta mihin tähdätään, kun päästään vähän kokeilemaan miten rauhoittumisharjoitukset lähtevät sujumaan. Mielenkiinnolla lähdetään kokeilemaan heti huomenna! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti