12 huhtikuuta 2015

Leppoisa lenkkeilijä

Arkisia, pitkiä sunnuntaikävelyitä osaa arvostaa ihan uudella tavalla rankan reissuviikonlopun jälkeen. Matkat ja riennot ovat mahtavia, mutta on aina yhtä ihanaa palata takaisin omaan, turvalliseen arkeen. Kun tänään aamulla hain Luckyn äidiltä viikonloppuhoidosta, lähdettiin samalla parin tunnin kävelylenkille aurinkoon. Ihan paras tapa viettää sunnuntaita. 


Kymmenen kilometriä taittui kevyesti. Vuosi sitten pitkä hihnalenkki aurinkoisena sunnuntaipäivänä olisi ollut täysi mahdottomuus, nykyään se sujuu kuten mikä tahansa muukin. Toki vasta pyöräilemään oppivat pikkulapset, potkulautailevat nuoret, lenkkiseurueet ja polkupyörien perävaunut edelleen jännittävät ja kummastuttavat, mutta kaikista tilanteista selvitään ilman paniikkia. Se on todella iso edistysaskel. 

Hyvänä esimerkkinä, kun ala-asteikäinen poika juoksi nurmikentän läpi meitä kohti, enkä ehtinyt huomata tilannetta, ennenkuin Lucky jo oli reagoinut. Lucky ehti rähähtää poikaa kohti, mutta käänsi todella hienosti huomionsa minuun ja otti kontaktia kun pyysin. Käännyttiin pois päin ja käveltiin ripeästi samalla nameja syöden. Lucky rauhoittui melkein heti, jonka jälkeen voitiin palata kävelemään oikeaan suuntaan. Ikävästä tilanteesta selvittiin nopeasti, eikä päälle jäänyt pelkotilaa, kuten tällaisissa tilanteissa ennen aina kävi. 


On se niin hieno koira. 

4 kommenttia:

 1. Tosi ihanaa lukea tätä blogia :) Ja noi edistymisen askeleet ja kaikki! Hienoa miten hyvin ootte tutustuneet ja rakentaneet luottamusta. Itselläkin on viron rescuekoira ja pystyn samaistumaan moniin teidän juttuihin,haluaisin kysyä että kuinka hyvin sun perhe ja muut läheiset osaa suhtautua koiran ongelmiin? Itse oon usein tuntenut turhautuneisuutta kun niin monille joutuu jatkuvasti selittää ja muistuttaa miksi meidän pikkuinen ei oo (vielä) samanlainen kuin esim perheeseemme helpommista oloista adoptoitu koira. Kivaa kevättä teille ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! Ihan mahtavaa kun lukijat ilmoittelee olemassa olostaan! :)
   Hei tossa tulikin monta tosi hyvää kysymystä ja varmasti useimmille rescuekoiranomistajille tuttu aihe, joten tosta voisin tehdä ihan oman postauksensa! Kiitos kysymyksistä, palaan niihin ihan lähipäivinä :) Hyvää kevättä teillekin!

   Poista