16 heinäkuuta 2014

Ulkotreeneissä


Luckyn kanssa on ihan mahtavaa treenailla tokoliikkeitä ja perustottelevaisuutta - aktiivisempaa ja innostuneempaa seuraa saa nimittäin kyllä etsiä. Epäilen vahvasti, ettei tytön energia ja into ikinä lopu. Kotona treenaillaan aktiivisesti melkein päivittäin arkea helpottavia perusjuttuja ja vahvistetaan jo tuttuja liikkeitä. Tällä hetkellä eniten harjoitellaan käsikosketusta, paikallaan oloa, omalle paikalle menoa ja siellä pysymistä, sekä seuraamista ja kontaktin ottoa.

Ulkona meininki vaan on hieman toinen. Koirapuistossa treenailu siellä yksin ollessamme sujuu, mutta muualla häiriöt aiheuttavat sen verran stressiä, että keskittyminen esim kontaktin ottoon aiheuttaa ongelmia. Alussa Lucky ei ottanut namia lenkillä jo pelkästään kovan stressin takia, mutta nykyään on kyllä suurimman osan ajasta melko rennosti. Nyt meidän siis olisi pikku hiljaa siirryttävä treenaamaan perusliikkeitä tuonne pelottavaan ulkomaailmaan.

Tänään pysähdyttiinkin hetkeksi lenkin varrella sijaitsevalle nurmikentälle, jonka vierellä kulkee muutama suhteellisen vilkas kävelytie. Mentiin sen verran kauas tiestä, että Lucky pystyi keskittymään, ja aloitettiin ihan perus istumisella. Istuminen on ehdottomasti Luckyn vahvistetuin liike ja se sujuikin hämmästyttävän hyvin, vaikka n. 10 metrin päässä liikkui niin pyöriä, kuin koiriakin. Hetki siinä sitten istuttiin ja otettiin kontaktia ja syötiin rauhassa namia vaikka ympärillä olikin hälinää ja itse olin tosi tyytyväinen tähän suoritukseen. Tarkoituksenahan olisi antaa Luckylle eväät pärjätä jännissä tilanteissa perusliikkeiden kautta ja tämän päivän harjoitustilanteen perusteella suunta on ehdottomasti oikea!

3 kommenttia:

  1. Hienoa, että Lucky edistyy! Saat kyllä olla ylpeä itestäs ja tietysti koirastasi. Ihanat noi sen valjaat :)

    VastaaPoista
  2. Podencot on kyllä monesti ihania adhd-vipeltäjiä :-) Tosi kiva kuulla, että teillä menee noinkin hyvin tokoilun suhteen! Meillä ei Mulan malta ulkona tehdä oikein mitään.. Hyvä, että suostuu välillä istumaan... :-D Sisällä sitten tottelee lähestulkoon moitteettomasti. Liikaa kiinnostavia hajuja ja muita otuksia pihalla. Kovasti on vielä harjottelemista! Ihanan pirtsakat nuo valjaat, sopivat Luckylle

    VastaaPoista