18 kesäkuuta 2015

Paluu rally-tokoon

En ole tainnutkaan mainita, että mehän palattiin rally-tokon pariin pienen alkeiskurssin jälkeisen tauon jälkeen! Nyt käynnissä on jatkokurssi tutussa ja turvallisessa Heiluvan Hännän koirakoulussa Pitäjänmäessä ja meillähän alkaa itse asiassa homma sujua jo ihan yli omien odotusten.


Lucky osaa olla aika häsläri treenikentällä. Sillä on intoa ja energiaa vaikka muille jakaa ja varsinkin alkutreeneistä se on niin innoissaan, ettei meinaa nahoissaan pysyä. Meidän suurimpia haasteita onkin paikallaan pysyminen, odottaminen, hyppimättä olo ja vinkumattomuus. Nämä ovat oikeastaan samaan aikaan haasteita sekä rally-tokossa, että ihan normiarjessa. 


Suuria edistysakelia on toki tehty alkuun verrattuna, varsinkin hyppimättömyyden ja paikallaan olon kanssa. Nyt oleellisinta olisi ehkä lämmittely ja ylimääräisen energian purkaminen ennen varsinaisia treenejä, jotta ensimmäinen viisitoistaminuuttinen ei aina menisi rauhoittumiseen. Edelliset rally-toko treenit olivat meidän ensimmäiset kunnon ulkotreenit ikinä. Tehtiin kaiken lisäksi rataa, mitä loppupeleissä ollaan Luckyn kanssa harjoiteltu suhteellisen vähän. Luckylle ulkona treenaaminen on aina suhteessa sisätreeneihin paljon haastavampaa ja odotukseni eivät olleet kovinkaan korkealla. Voi, kuinka sainkaan yllättyä!


Tämä treenipeto nimittäin toimi parkkipaikan ratatreenissä kuin unelma! Juu, tulihan niitä hyppimisiä, varsinkin kun tempo muuttui juoksuun, ja makaamassa oli vähän hankala pysyä sekuntia kauempaa. Mutta seuraaminen, kontakti, istumiset, käännökset ja muut sujuivat ihan moitteettomasti! Ongelmat olivat enemmänkin minussa ja omassa sähläämisessäni kylttien kanssa, tuntui, että Luckylla oli liikkeet huomattavasti paremmin lihasmuistissa, kuin itselläni. Nyt siis tiedetään, kenen tässä oikeasti täytyy treenata... :-D 


Suurin positiivinen yllätys tuli kuitenkin koskien ympäristön häiriöitä. Olin ihan ällikällä lyöty, kun arka koirani vain vilkaisi ohitse kiitävää pyöräilijää ja lenkkeilijää, eikä ylipäätänsä reagoinut muihin koirakoihin. Vilkaisun jälkeen seuraaminen jatkui hienosti kontaktissa. Nyt on kyllä omistaja ylpeä tulevasta rally-toko mestaristaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti