14 kesäkuuta 2015

Irtiotto arjesta


Jospa vaihteeksi siirryttäisiin vähän kevyempiin postauksiin viimeaikaisten syvällisten mietiskelyjen jälkeen. Launtaiksi oli luvattu niin mahtavaa kesäpäivää, että suunnattiin Luckyn kanssa yksiksemme landelle ottamaan ilo irti viikonlopun ajan tyhjänä seisovasta mökistä! Lauantaina aamupäivällä siis otettiin metro ja bussi alle ja reissatiin puolentoista tunnin verran Sammattiin. 

IMG_4124


Lucky meni Turkuun menevässä ruuhkabussissa oikein nätisti. Ihmetteli väenpaljoutta ja näytti nyrpeää naamaa joutuessaan ahtautumaan ihan liian tiiviiseen jalkatilaan bussin takaosassa. Lopulta yllä näkyvän naaman hellyttämänä otin vastoin omia periaatteitani neidin syliin katselemaan maisemia ikkunasta ja siinähän sitten istuttiinkin koko loppumatka. No, välillä on ihan ok vähän heltyä, eikö? ;-)

Ja oikea irtiotto arjestahan siitä kyllä tulikin. Oli ihanaa saada viettää kesän tähän asti kuumin päivä vain maaten auringossa, kirjaa lukien ja kahvia juoden. Kaunokirjallisuus on osaltani jäänyt viime vuosina aika minimiin ja oli mahtavaa ehtiä lukea viikonlopun aikana kokonainan romaani! Onnistuin myös nappaamaan itselleni ensimmäiset pienet rusketusrajat - palamatta! Melko hyvä saldo siis. 

Lucky puolestaan vietti päivän onnessaan maata kaivaen, puskissa pyörien ja pihaa ympäri juosten. Varsinkin kuoppien kaivaminen on Luckyn mielestä parasta maailmassa ja se voisi möyhiä maata vaikka kuinka kauan. On mahtavaa, ettei Luckyllä nykyään ole minkäänlaista kaukokaipuuta tai ylipäätänsä mitään taipumusta karkailuun, joten sitä voi huoletta pitää vapaana mökillä vaikka itse uppoutuisi syvällekin kaunokirjallisuuteen. Kauas se ei mene ja heti luoksetulokutsun kuullessaan viilettää paikalle valon nopeaudella. Ihan paras koira! Tässä pieni näyte Luckyn arkeologisista kaivauksista :-)


Löydätkö kuvasta koiran? Tänään meininki olikin sitten vähän erilainen. Kaupungissa Lucky ei saateesta tai muista koiranilmoista sen kummemmin välitä ja sen kanssa voi ulkoilla ihan missä säässä vain, mutta mökillä se ei kyllä turhaan lähde katoksen alta, jos vettä tulee taivaalta pisarankaan verran. Tänään päivä sitten vietettiinkin omalta osaltani peiton alla sängyssä kirjan kanssa, Lucky puolestaan vällyjen välissä lempparipaikassaan, tuvan keinutuolissa. 

Nyt ollaan taas kotona sujuvasti sujuneen kotimatkan jälkeen ja sohvalla makaa koiranraato. Ja vieressä rentouttavan viikonlopun jäljiltä iloinen omistaja, joka taas huomenna palaa arjen rutiineihin töiden muodossa. Toivottavasti teillä muillakin on ollut mukava ja rentouttava viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti