20 kesäkuuta 2015

Cityjuhannuksen taikaa

Jo pian perinteeksi muodustavaan tapaan vietin myös tänä vuonna juhannusta Luckyn kanssa Helsingissä. Itse olen jo aika nuoresta tottunut nauttimaan kaupunkiympäristön tarjoamista juhannusihmeistä mökki- ja landejuhlallisuuksien tilalla. Ja itseasiassa kaupunkijuhannuksessa on monta todella hienoa puolta, joita ei ehkä ihan heti edes tule ajatelleeksi. 


Sitä saa esimerkiksi lomailla kotonaan hyvällä omalla tunnolla. Kun koko lähipiiri suuntaa eri puolille maailmaa, voi sitä itse linnoittautua sohvaan leffojen ääreen. Itse olin tänä vuonna parvekegrillibileissä kissahuushollissa aattoiltana, joten Lucky sai silloin juhlien ajaksi jäädä kotiin lepäilemään. Tänään ja huomenna suunnitelmissa ei sitten olekaan muuta, kuin lepoa ja rentoa meininkiä. 


Sitä välillä unohtaa, kuinka kivoja ja luonnonkauniita paikkoja ihan täältä Helsingistäkin löytyy. Itse matkattiin tänään bussilla muutama pysäkki Uutelaan ja tehtiin pitkä metsälenkki rauhallisissa maastoissa ja käytiin samalla myös koirapuistossa riehumassa. 


Helsingin ylle oli laskeutunut mielettömän siisti sumu päivän kaatosateiden jäljiltä, lämpöasteita oli tullut yllätävän monta lisää ja vihdoin myrskytuuletkin olivat laantuneet. Täytyy sanoa, että keli oli mitä täydellisin pitkää metsälenkkiä varten. 


Juhannus on yksi niitä harvoja hetkiä vuodesta, kun Helsinki oikeasti tyhjenee. Kadut ovat tyhjiä, busseissa saa matkustaa yksin, kaikkialla on hiljaista vuorokauden ympäri. Omat huudsit itä-Helsingissä ovat muuttuneet niin autioiksi, että välillä on tullut ihan landefiilis. Itseasiassa kaikkialla on ollut niin tyhjää, että tullessani kotiin grillibileistä kahden aikaan viimeyönä, käytiin me Luckyn kanssa hihnattomalla yölenkillä. Fiilis oli, kuin aavekaupungissa. Hyvällä tavalla. 


Voin rehellisesti myöntää tykkääväni cityjuhannuksista. Tottakai toivon tulevaisuudessa vielä joskus löytäväni tieni perinteisiin mökkijusseihin, merelle seilaamaan, sukujuhliin tai järvelle rantasaunaan. Mutta kunnes se tie löytyy, autio itä-Helsinki kelpaa minulle vallan mainiosti. Hyvää juhannusta vielä teille kaikille, missä ikinä olettekin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti