18 toukokuuta 2015

Tehdään maanantaistakin hieno päivä

Maanantaimasennus. Tuttu tunne? Itselleni ainakin on. 

Tänään ei tosin ole aihetta masikseen, koska täällä kulkaas alkaisi nyt virallisesti kesäloma. Joo, pari esseetä on edelleen kirjoitettavana ennen kuun loppua ja kesätyötkin alkavat jo parin viikon päästä, mutta kuitenkin. Fiilis on huipussaan. Ylihuomenna suuntana on muutaman päivän opiskelijareissu Vilnaan ja se pieni matka jos mikä nostaa mielialaa. Tänään ei siis erityisemmin masenna. 

Olen normaaliarjessa kuitenkin todennut, että pahimpaankin maanantaifiilikseen löytyy parannuskeinoja. Niitä ovat esimerkiksi velvollisuuksien hoitaminen pois päiväjärjestyksestä ja siitä seuraava mahtifiilis. Niitä ovat esimerkiksi lemppariasioiden tekeminen vain koska kivoja juttuja voi harrastaa myös viikon ikävimpänä päivänä. Niitä ovat myös raikkaat ja rennot metsälenkit keväisenä iltana. Kuten tänään.


Tässä pari kuvaa kertomaan, miksi maanantaimasistelu ei ole kannattavaa. 

Koska voi katsoa koiransa rajatonta onnea juostessaan vihreässä kevätheinikossa. Koska ennen niin harmaassa rannassa tänään kasvoi keltaisia kukkia. Koska voi vaikka huomata, että korastaan on tullut helpoin vapaana pidettävä ikinä. Koska kevät on liian lyhyt ja jokaisesta hetkestä kannattaa jopa maanantainakin ottaa kaikki ilo irti. Ja koska metsälenkeillä voi siirtyä omaan pikku maailmaansa ja unohtaa kaiken sen ulkopuolella olevan hetkeksi. Sen jälkeen todellisuuteen on huomattavasti ihanampi palata. Jopa maanantaihin. 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaverit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti