31 toukokuuta 2016

Katsaus kesäarkeen


Ihana lämmin toukokuu. Ihana kesäloma. Sitä olen näin opiskelujen päätyttyä ja ennen kesätyön virallista alkamista saanutkin viettää useamman viikon ja pää alkaakin pikku hiljaa tuntua varsin eheytyneeltä kevään hirmukiireiden jälkeen. Reissatessani ensin itse toisella puolella maapalloa Lucky vietti muutaman viikon perheeni kanssa mökillä ja nyt loppukuun olemmekin sitten saaneet nauttia kesäsäistä sekä kaupungissa, että maalla ihan rauhassa kirjoja ja lehtiä lukien. Niin ja Lucky puolestaan pää puskissa innoissan kaivellen.  

Ensi viikolla kuitenkin jo kutsuukin kesätyöläisen arki ja oma tie vie Hufvudstadsbladetin toimitukseen kahdeksi kuukaudeksi. Käytännössä se tarkoittaa minulle mielekästä oman alan työtä ja olenkin duunista tosi innoissani, mutta samaan pakettiin kuuluu sitten tietenkin myös pitkät päivät, vaihtelevat työvuorot ja yksin asuvan koiranomistajan aikataulustressi. 

Sinänsä tilanne kylläkin on jo tuttu viime vuodelta, joten ainakin tiedän suurpiirteisesti mitä tuleman pitää. Opiskelijana olen tottunut aika luksuselämään aikatauluttamisen puolesta; monet menot ovat mukautettavissa sen hetkisten tarpeiden mukaan, luennon voi skipata silloin tällöin ja päivät ovat harvoin työpäivän mittaisia. Työelämä rajoittaa tietenkin enemmän ja koska normaali hoitoapukin on poissa kuvioista kesän ajan, vaatii arki hiukan enemmän etukäteissuunnittelua. 


Viime vuonna totuin itse melko nopeasti työntäyteisiin päiviin, joina vapaa-aika kului pitkälti koiran kanssa lenkkeillessä ja ruokaa laittaen ennen nukkumaan menoa. Menot työpäivän ohella piti sitten priorisoida sen mukaan, oliko se niin tärkeä, että koiralle kannatti etsiä hoitajaa, tai vaihtoehtoisesti mahdollisuuksien mukaan ottaa Lucky mukaan. Ihan joka paikkaan ei Luckya viime kesänä pystynyt mukanaan viemään arkuuden vuoksi, mutta luulen, että sekin tilanne on tänä vuonna jo hiukan helpompi. Lucky on kuluneen vuoden aikana tottunut roikkumaan mukanani yhä enemmän, niin kokouksissa, kuin kylässä. Rohkeutta on siis tullut huimasti lisää ja uskon, että tänä vuonna menee monet menot, jotka viime vuonna vielä olisivat olleet koiralle ihan liian vaikeita. 

Viimevuotta suurempia ongelmia siis tuskin tänä kesänä tulee olemaan, mutta onhan ajatukseen muuttuvista arkijärjestelyistä hyvä totuella jo hyvissä ajoin. Tai no, hyvissä ajoin taisi kyllä mennä jo aika päiviä sitten, työt kun alkavat maanantaina... :-D 

2 kommenttia: