04 kesäkuuta 2016

Ratkaisu parvekepaniikkiin

Lucky on aina vähän arastellut parvekkeita. Ei mitenkään ylitsepääsemättömän pahasti, kyllä se on aina sinne rohkaistuna tullut ja välillä jopa jäänyt hengailemaankin, mutta yleisesti ottaen se ei siellä liiemmin viihdy. Meillä parvekkeella ei myöskään ole lasitusta, eli sen käyttö kesäkuukausien ulkopuolella on melko vähäistä. Se lieneekin suurin syy siihen, että nyt kun ovet parvekkeelle on helteillä avattu, Lucky katselee avoinna olevaa parvekkeen ovea epäilevästi, säpsähtää ulkoa kuuluvia ihmisten ääniä ja selkeästi välttelee parvekkeelle menoa.

Olen yrittänyt itse käyttäytyä rohkaisevasti ja innostavasti parvekkeelle mennessäni, puhunut aina iloisella äänellä ja kehunut Luckya suureleisesti aina sen tullessa mukanani ulos. Kuitenkin on tuntunut, ettei Luckyn epäluulo ole helpottanut yhtään, ja että jo parvekkeen oven auki pitäminen aiheuttaa sille ylimääräistä stressiä. Meidän asunnossa kuitenkin on aina kesällä koko ajan hiostavan kuuma, joten se parveke ja avoin ovi kyllä on ihan ehdottomia myös meidän hyvinvoinnin kannalta. Plus että tuo meidän kymmenen neliön partsi kyllä on kesällä aika ihanaa luksusta, joten olisi ihan kiva, että Luckykin oppisi siitä nauttimaan stressaamisen sijaan.

No, tänään sitten perjantain koti-illan kunniaksi päätin, että nythän yritetään vähän tsempata tätä asiaa eteenpäin. Illalla pihalla oli rauhallista, eli partsitreenit oli hyvä laittaa käyntiin ilman hirveitä taustahäiriöitä. Tässä lyhyt videopätkä kuvailemaan, millaisten juttujen kautta alettiin hommiin.


Käytännössä siis ihan vain tehtiin hauskoja, Luckylle melko helppoja, temppuja siellä pelottavalla parvekkeella. Dogparkour (ai mikä? Kirjoitin postauksen aiheesta joskus vuosia sitten, edelleen ajankohtainen!) on ehdottomasti meidän avainjuttu uusia paikkoja ja tilanteita siedätettäessä. Se on Luckylle jo niin tuttu laji, että se usein itsenäisestikin tarjoaa tuolien ja pöytien (krhm) päälle hyppäämistä ja seiniä vasten seisomista. 

Uskoisiko, että videolla heiluva koira pelkää kyseistä parveketta? Treenihetki voitti selvästi epävarmuuden; oltiin ennen videon kuvaamista temppuiltu parvekkeella vain noin kymmenen minuuttia. Ja teho oli kyllä todellakin huomattavissa heti treenihetken jälkeen. Tällä hetkellä maataan sohvalla partsin ovi täysin auki ja ulkoa kuuluu kovan tuulen aiheuttamia outoja ääniä. Lucky on selkäesti jo vähemmän epäileväinen, kuin aiemmin. Uskon, että jos jatketaan samaa rataa vaikka lyhyesti joka ilta, Lucky hengailee jo parvekkeella mielellään parin viikon sisällä. Lupaan päivitellä, miten menee :-) 

2 kommenttia: