07 heinäkuuta 2015

Helsingin kesäiltojen taikaa

Kesätöitä on muutama viikko jäljellä ja tämän viikon saankin viettää iltavuorossa 14-21.30. En ole ennen tehnyt vastaavaa vuoroa ja kummallinen vuorokausirytmi vaatii totuttelua. Olen itse enemmäkin aamuihmisiä ja iltavuorossa tuntuu helposti siltä, kuin päivä vain ajelehtisi ohi. Kaikki työn ulkopuolella vietetty aika on siis käytettävä huolella. 

Toki on kiva saada välillä nukkua kymmeneen arkenakin, juoda aamukahvia auringossa parvekkeella ja saada nauttia leppoisasti "aamu"askareista, mutta kun tulet kotiin töistä kymmenen jälkeen illalla on vaikea saada itseään motivoitua tekemään enää mitään muuta, kuin linnoittautumaan sohvalle tv-sarjojen ääreen. Paitsi jos olet koiranomistaja. Koska kesäillathan ihan totta ovat parasta mitä kaupunkilaiselle voi tapahtua. Ei pyöräilijöitä, ei kiljuvia lapsia, ei itä-Helsingin kännikaloja. Voit kävellä keskellä teitä, täydellisessä hiljaisuudessa, tapaamatta käytännössä katsoen ketään. Rakastan kesäisiä öitä Helsingissä. Silloin voi vaikka jopa saada kirmata vapaana niityllä keskellä asuinaluetta. 

Otetaanpa siis kaikki irti kesäilloista, nyt kun jopa yhdentoista aikaan illalla vielä jaksaa lähteä pitkälle lenkille. Hiljainen kaupunkiympäristö on samalla myös täydellinen treenipaikka luoksetulo-, kontakti- ja rally-toko -harjoituksille. Enemmän tällaisia lenkkejä, kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti