11 maaliskuuta 2019

Uimakoulussa osa 2: yhtä askelta lähempänä

Noniin! Nyt olisi aika vihdoin aika avata vähän meidän toista uimakoulukertaa. Viime keskiviikkona palattiin siis Sportti Hurtan uima-altaalle totuttelemaan pulppuavan veden äärellä hengailemiseen. Tällä kertaa ihan vain itseksemme, ilman uima-ohjaajaa.

Ensimmäisellä kerralla pääsimme niin pitkälle, että Lucky jo uskalsi laittaa toisen etutassun altaaseen vievälle portaalle, mutta kestoa portaalla seisomiseen ei vielä silloin saatu. Toisen kerran tavoitteena olikin portaalle kaikilla neljällä jalalla seisomaan pääseminen ja siinä hetken rauhassa pysyminen.Lucky muisti homman nimen nopeasti. Vaikka altaalle tullessamme veden pulputus taas selkeästi jännitti, kesti meillä huomattavasti vähemmän aikaa päästä edellisellä kerralla saavutettuun tilanteeseen. Otin tällä kertaa myös naksuttimen käyttöön, eli naksuttelin ensin aina, kun Lucky laittoi tassun portaalle ja sen jälkeen palkkasin.

Naksutinkoulutus on Luckylle tuttua hommaa ja pystyinkin lähteä vaikeuttamaan askellusta melko nopeasti. Hetken päästä naksuun ja palkkaan vaadittiin kaki tassua portaalla, sen sujuessa kolme. Lopulta naksautukseen piti uskaltautua seisomaan portaalla kaikkien neljän tassun varassa.


Ja kyllä, neljän tassun tavoitteeseen päästiin! Lucky jopa lopussa uskalsi seistä rappusella ihan hyvän aikaa, eikä oikeastaan enää vaikuttanut jännittävän niin paljon pulputustakaan. En usko ollenkaan mahdottomaksi, että me seuraavalla kerralla jo saattaisimme päästä veteen kahlaamaan asti!

Uintivuoro on siis 30 minuutin pituinen ja se onkin aika maksimi, jonka Lucky jaksaa altaalla treenata. Jännittävä ympäristö verottaa osan koiran jaksamisesta ja pelkojen voittaminen on luonnollisesti rankkaa hommaa. Ei sii ihme, että Luckyn keskittymiskyky lopputunnista alkoi olla jo aika heikkoa ja se alkoi selkeästi olla todella väsynyt. Ensi kerralla yritän tasoittaa treenejä vähän pitämällä useammin taukoja, jolloin vain kävellään allasta ympäri ja haistellaan.

Meillä on seuraava uintivuoro jo huomenna ja tunnin tavoitteeksi olen laitannut veteen astumisen. En ole ihan varma, onko se todella vielä realistinen tavoite, mutta koska Lucky kuitenkin jo vaikutti olevan rappusella sen verran rennosti, uskon, että se ehkä jopa saattaisi pystyä siihen. Joka tapauksessa olisi mahtavaa, että se ainakin uskaltaisi seistä portaalla rennosti ja ei enää jännittäisi veden ääniä ja liikettä.

Alla olevasta kuvasta näette tämän uintikerran lopputuloksen! 1 kommentti: